С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на

...
 
С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: С гордост предаваме управлението

 

„ С огромно задоволство и горделивост предаваме ръководството на страната на постоянното държавно управление, определено от Народно събрание. Днес Народно събрание избра държавно управление, което дава вяра, че ще бъдат решавани предпочитаните проблеми, които стоят пред българските жители и бизнес. Тази вяра може да прерасне в доверие и сигурност, в случай че продължите да работите за решение на всички наболели перспективни и стратегически цели на България. “ Това сподели към този момент някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев на церемонията по предаване на властта в Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

„ За тези 10 месеца служебното държавно управление свърши извънредно виновна и голяма по размер работа. През август месец м.г. заварихме страна на пауза, предаваме страната с добре функциониращи системи. Убеден съм, още повече от това, което прозвуча като политическа декларация от трибуната на Народно събрание през днешния ден, че постоянното държавно управление ще продължи с последователност по главните цели, които беше заложило в своята работа и служебното държавно управление. Няма да изреждам триумфите, които постигнахме, ще загатна единствено някои от областите – енергетиката, – там скъсахме със зависимостта на доставките на газ и нуклеарно гориво от Русия, започнахме изследването и стартирането на компания сред България и Гърция, която да стартира строителството на петролопровода Алкесандруполис-Бургас, сключихме съглашение, което е с 13-годишен интервал за потребление на всички терминали на полутечен природен газ на Гърция и Турция – нещо, което нито една друга страна не можа да реализира. Сключихме и съглашения с Азербайджан, Румъния, Армения и Словакия за обединяване на газопреносните системи на страните, и още от през днешния ден може да стартира доставката, сподели Донев.

„ В региона на туризма – поставихме България на шесто място в света по растеж на туристи. Върнахме доверието на вложителите в България – за първите 3 месеца на тази година имаме растеж от над 15 пъти повече вложения в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Върнахме доверието на жителите в институциите “, добави той.

„ Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново постоянно държавно управление, което да поеме своите отговорности по Конституция. Изненадан съм за какво в последните дни се оказа, че това може да бъде проблем както за някои от партиите – може би това е част от пропагандата им, само че също и за някои институции, каквато беше президентската. Моят апел е с избора на този нов кабинет да забравим за тези страсти, които пристигнаха допълнително, да забравим за негативизма, който единствено пречи на нашата работа, и по този начин, както се заклехме през днешния ден, да създадем всичко допустимо да предадем властта от старите към новите министри с концепцията да стартираме да работим оптимално бързо в интерес на българските жители “. Това сподели от своя страна министър председателят Николай Денков.

„ Аз чувам деликатно това, което сподели Донев, и бих желал да стане по този начин, само че има две неща: в една парламентарна република целите се дефинират от Народно събрание. Аз съм прочут с това, че като бях министър, направих всичко допустимо да има последователност. Точно затова не разбрах какъв е смисълът на този акт да бъдат освободени всички зам.-министри, което явно основава проблем на новия кабинет, и явно не оказва помощ за приемствеността както по цели, по този начин и по ежедневните действия, с които всеки един министър ще би трябвало да се оправя самичък в идващия интервал “, добави Денков.

 

Етикети: доневправителствосмяна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР